Formaliteiten: internationaal paspoort vereist (nog 6 maanden geldig na aankomst) voor zowel volwassenen als kinderen. Voor een verblijf van maximum 60 dagen heb je geen visum nodig indien je het land binnenreist per vliegtuig of met een passagiersschip. Voor een verblijf van meer dan 60 dagen dien je een visum aan te vragen bij de Thaise Ambassade. Betreed je Thailand over land, dan kan je er maximum 15 dagen verblijven zonder visum.
Vanaf 1/5/2025: Buitenlandse reizigers moeten verplicht en binnen 72 uur vóór vertrek de TDAC (Thai Digital Arrival Card) invullen via https://tdac.immigration.go.th/
Via de link wordt o.a. gevraagd naar persoonlijke gegevens, reisdetails en verblijfplaats in Thailand. De QR code die verkregen wordt na het vervolledigen van het formulier, moet worden voorgelegd op de luchthaven.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be
Service ter plaatse: 24/7 Nederlandstalige online service. Op zoek naar advies of assistentie? Het TUI team staat 24/7 voor je klaar. Zo kan je elk moment contact opnemen met onze online reisleiding via de TUI app. Noodgeval? Contacteer onze Nederlandstalige TUI medewerkers 24/7 via telefoon. Meer info over de service op je bestemming vind je hier
Lokale munt: de nationale munteenheid is de Thaise baht (THB): € 1 = +/- 36.73 baht (oktober 2024). Buitenlandse valuta mogen onbeperkt in- en uitgevoerd worden. Travellers cheques (in USD en in euro in kleine coupures) worden geaccepteerd. De bekende kredietkaarten worden in vrijwel alle hotels, restaurants en warenhuizen geaccepteerd. In de grote hotels, bekende steden en toeristische gebieden is het mogelijk euro's te wisselen. Wisselkantoren zijn voordeliger dan de hotels, die hoge marges kunnen rekenen. Je kan ook geld afhalen aan de geldautomaten, hou er dan wel rekening mee dat de bank een percentage zal inhouden op je eindafrekening. Sommige winkels bieden 'VAT refund' aan, deze terugvordering gebeurt op de internationale luchthaven bij vertrek.
Tijdsverschil: in de zomer is het er 5 uur later. In de winter is het er 6 uur later.
Gezondheid: vaccinatie tegen hepatitis A is aangeraden voor iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden. Raadpleeg tijdig je huisarts en de website www.wanda.be voor meer gedetailleerde informatie. Het drinken van kraantjeswater wordt best vermeden. Voorzie een basisapotheek met o.a. muggenmelk.
Klimaat: in Thailand heerst het regenseizoen van mei tot en met oktober (afhankelijk van de regio). Dit kan regenbuien veroorzaken waardoor het vakantieplezier mogelijk beperkt kan worden. De natuur laat zich echter niet regelen, dus ook buiten deze maanden kan het regenen.
Keuken: de Thaise keuken wordt gekenmerkt door kokosmelk, gember, knoflook, citroengras en pepers. Er is ook een ruim aanbod aan exotisch fruit, zoals ananas, mango, banaan en papaja. De avondmarkten, die in bijna iedere plaats te vinden zijn, zijn de beste en meest betaalbare plaatsen om de echte Thaise keuken te proeven.
Kledij: bij boeddhistische tempels en koninklijke paleizen gelden strikte kledingvoorschriften. Shorts, blote armen en soms ook sandalen worden niet aanvaard. In de regel gaat men een tempel of woning blootsvoets binnen.
Elektriciteit: 220 Volt. Voorzie een internationale adapter, de stopcontacten kunnen Europees of Amerikaans zijn.
Taal: de officiële taal is het Thais. De lokale bewoners zijn niet zeer begaafd in het spreken van andere talen. In de betere hotels spreekt men Engels.
Ambassade: Waterloosesteenweg 876, 1000 Brussel, tel.: 02/640.68.10, fax: 02/648.30.66, thaibxl@thaiembassy.be